At leve med en ubærlig sorg

Livet går videre. Tre ord jeg har hørt mange gange det sidste halve år. Hver gang er jeg blevet både overrasket, gal, forvirret og forundret. Det må være ord fra folk, der endnu ikke har oplevet sorg, har jeg tænkt. Det er en konstatering, der føles så ubarmhjertig, når man – som jeg – står midt i den sværeste tid i sit liv. Jeg har mistet min datter. Hun skulle snart have været et halvt år. Jeg har ikke lyst til, at livet skal gå videre uden hende. Det eneste jeg har lyst til et at spole tiden tilbage. Til for præcis et halvt år siden, hvor hun stadig lå og sparkede i min mave.

Men så skete der noget. I sidste uge oplevede jeg for første gang glimt af glæde. Glimt af håb. Dér på mit livs første skiferie på en bjergtop mod gode venner følte jeg mig for første gang i lang tid glad. Himlen var blå, sådan rigtig blå og ikke grålig, som livet ellers har været mest de sidste mange måneder. Solens stråler på den hvide sne gjorde det svært ikke at se lyspunkterne. De var der og heldigvis. For livet går jo videre. Selvom det indimellem føles svært at trække vejret, så gør jeg det. Jeg trækker vejret, står op hver morgen og pludselig er sommer snart blevet til forår.

At jeg igen kan være glad, selvom det kun er for et øjeblik af gangen, føles som et kæmpestort trøstende kram fra livet. Det varmer at vide, at glæde ikke kun hører fortiden til. Den er der og jeg kommer til at opleve den igen. Først i små glimt og forhåbentlig med større volumen hen af vejen. For selvfølgelig gør det stadig ondt. Der er stadig tidspunkter, hvor jeg skal hive efter vejret, fordi det føles som om, en stor hård knude presser fra min mave og op i halsen. Jeg tror aldrig, den knude går væk. Og det er okay. For jeg vil ikke glemme min datter. Mit første barn. Hun skal altid være en del af mig. Sammen med håbet og glæden over livet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close