Om at tage læbestift på efter at have mistet

Den første tid efter jeg kom hjem fra sygehuset, varierede min påklædning ikke det store. T-shirt, joggingbuks og sneakers. Det fungerede. Jeg havde stadig min amme-bh på, som jeg havde brugt den sidste tid af graviditeten. Det virkede forkert at skifte til de almindelige med bøjle og blonder, selvom de egentlig passede fint allerede efter nogle dage.

Jeg havde ikke lyst til at gøre mig pæn på nogen måde. For hvorfor skulle jeg? Livet havde givet mig den største lussing og efterladt mig i den største sorg og ligegyldighed. På en måde var den ansigtslammelse, jeg fik i venstre side af ansigtet i forbindelse med min datters død, ligefrem en hjælp. Jeg lignede ikke en, der havde det godt, og det havde jeg heller ikke lyst til at gøre.

Nu – fire måneder senere – ligner jeg mere, den jeg var inden den 26. august. Jeg tager – stort set – det samme tøj på, som jeg gjorde før. Jeg tager makeup på (næsten) hver dag. Også læbestift, som jeg har i samtlige nuancer af rød. Der var engang, jeg synes, forskellen på dem var åh så stor. Det føles stadig forkert at pynte mig, men jeg vil forsøge ikke helt at miste mig selv.

Men hvordan kan jeg gå op i læbestift, når jeg har mistet min datter? Hvordan kan jeg interessere mig for, hvad tøj jeg har på? Det er så svært. Ind i mellem giver det mig dårlig samvittighed. Min datter ligger begravet på kirkegården og jeg sminker mig. Hvad bilder jeg mig ind?! Jeg håber, at jeg en dag kan finde den så berømte middelvej. Hvor jeg fortsat kan være ligeglad med de ligegyldige ting. Som at vi ikke har råd til den der ferie, eller at min kæreste igen ikke har støvsuget. Men hvor jeg igen nyder at drikke et glas godt vin og købe en ny læbestift til samlingen. Ting, som giver glæde i hverdagen er ikke ligegyldige. Små ting, som jeg kan glæde mig over sammen med min kæreste, mine venner og min familie. For dem har jeg heldigvis stadig – og de er bestemt ikke ligegyldige.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close