At forstå meningen med det meningsløse

I går skulle vi på sygehuset for at få svar på vores datters obduktion. Jeg var splittet. For ville jeg egentlig gerne have en forklaring? Mange har sagt, at de håber, der er en forklaring. Så jeg måske bedre kan forstå, hvorfor hun skulle dø, lige som hun skulle til at leve. Men jeg var ligeglad. Ligeglad med årsagen. For ingen årsag ville få hende tilbage. Ville jeg have det bedre, hvis vi nu vidste, at det var en sjælden genetisk hjertefejl, der tog livet af hende? Nej, det ville jeg ikke. Hun ville stadig være død, og det kommer aldrig til at give mening.

Undersøgelserne viste intet. Alt var, som det skulle være, fik vi at vide. Hun var stor og flot. 3635 gram og 53 cm. En god basse med elastikker om armene. Klar til at indtage verden med sit skrig – for mon ikke, hun ville være cirka lige så hysterisk som sin mor? Hun var så aktiv, mens hun lå i min mave. Dansede rundt og gjorde mig hver dag opmærksom på, at mit liv nu var forandret. At hun ville sætte sine fodspor dybt i mit hjerte. Det har hun gjort. Selvom hun ikke nåede at skrige.

Det er ikke mere end godt fire måneder siden, at hun lå derinde og sparkede. Det føles som et andet liv. I går sad vi i venteværelset med andre gravide og ventede på at komme til at tale med lægen. Sidst jeg sad der, var da vi skulle se Ella ved 20 ugers-scanningen. I går sendte jeg misundelige blikke mod alle de gravide. Årh, hvor var jeg lykkelig dengang. Lykkelig og ubekymret. Intet kunne gå galt.

Men det gjorde det. Det gik helt galt. Fire dage før termin døde hun. Uden grund. 2017 blev året, hvor jeg oplevede mit livs største glæde og mit livs største sorg. Bum. Fra det bedste til det værste på et øjeblik. Jeg kommer aldrig til at forstå det, jeg kommer aldrig til at acceptere det. Men jeg er glad for, at der ikke var noget galt med hende. At det ikke var en arvelig fejl, jeg havde givet hende med. Hun var lige, som hun skulle være. Hun var perfekt.

 

2 thoughts on “At forstå meningen med det meningsløse

 1. Kære Louise,

  Jeg er lige faldet over din blog. Hvor er dine ord dog smukke, modige og forfærdeligt sørgelige. Jeg er så ked af på jeres vegne, at I skal igennem sådan en svær sorg. Tak fordi, du deler ❤
  Jeg tænkte på, om du mon har fået en influenzavaccine, umiddelbart inden? I USA ser man mange tilfælde af spontan abort eller fødsler, der går tidligt i gang kort tid efter, mor har fået sådan en vaccine. Du har ret i, at intet bringer jeres skønne datter tilbage, men jeg vil lige nævne det, fordi det måske kan betyde noget for et fremtidigt barn.
  Alt godt til dig og din familie, og din lille engel ❤️

  Like

  1. Tusind tak for din hilsen, Skalotteløg. ❤ Nej, jeg har ikke fået nogen vaccine, så det kan heller ikke være årsagen. Men tak fordi du skriver det. Alt bør jo overvejes, så det ikke sker igen næste gang.
   Kh. Louise

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close