Gider ikke mere baby-brok

At være nybagt mor kan være hårdt. Selv frygtede jeg at få en baby, der ikke ville sove i barnevognen, der ikke ville tage sutteflaske, eller endnu værre: en baby med kolik.

Nu vil jeg give alt for søvnløse nætter og gåture gennem byen med baby sovende på armen. Jeg ville give alt for, at min baby var i live.

Så at høre mødre brokke sig over, at livet med børn er hårdt, gør ondt helt ind i det inderste. Jeg ved udmærket, at det er hårdt at være mor. At man må være træt helt ind i knoglerne efter et halvt år uden en hel nats søvn. Og formodentlig kan jeg på et tidspunkt igen rumme at høre om andres prøvelser. Lige nu orker jeg det bare ikke.

Jeg kan ikke gå forbi en mor med barnevogn uden at tanke: “du ved slet ikke, hvor heldig du er.” Det ved hun garanteret godt. Hun takker garanteret universet hver dag for sin lille guldklump, mens hun går der med fedtet hår og ligner en, der sidst havde tid til et bad engang i 1996. Alligevel føler jeg, at de alle tager det for givet. At de alle har behov for at fortælle, hvor hårdt det er at blive mor. Jeg havde garanteret gjort det samme. Havde helt sikkert belemret alle med mine frustrationer over manglende søvn, manglende tid til mig selv og min lidt for bløde mave efter en barsel med lidt for meget kage.

Ikke i et sekund spekulerede jeg på, at noget kunne gå galt. At jeg ikke skulle have min baby med hjem fra sygehuset. Ella nåede at danse rundt i min mave i ni måneder, inden der blev stille. Og alt gik i sort. Derfor orker jeg ikke at høre mere brok om grædende, besværlige og tidskrævende babyer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close